Het belang van een overlijdensrisicoverzekering

Marion Niet gecategoriseerd

Je hebt net samen een woning gekocht, een hele stap en meestal een heugelijk moment. Begint je hypotheekadviseur over het risico van overlijden, zit je dan natuurlijk helemaal niet op te wachten.

Maar toch goed om te doen; je wilt tenslotte dat wanneer je onverhoopt komt te overlijden jij of je partner (en kinderen)  betaalbaar kunnen blijven wonen.

Bij overlijden keert een overlijdensriscoverzekering een verzekerd bedrag uit, dit kan de overblijvende partner dan gebruiken om de hypotheeksom te verlagen. Op die manier dalen de maandlasten zodat jij of je partner betaalbaar kunnen blijven wonen.

Oh, ik moet dus een woning gekocht hebben om hier gebruik van te maken? Nee, tegenwoordig is er ook een ‘huurvariant’ mogelijk. In plaats van een eenmalige uitkering wordt het verzekerd bedrag vertaald naar een maandelijks huurbedrag en hoe lang je hier gebruik van wenst te maken.

Veel mensen denken dat de premie van een overlijdensrisicoverzekering enorm duur is.
Afhankelijk van je situatie (leeftijd, gezondheid, loopduur en te verzekeren bedrag) kan dit in sommige gevallen al tegen de maandprijs van een Netflix-abonnement.

Wij brengen de mogelijkheden en kosten graag voor jullie in beeld.

Voor elkaar zorgen in de toekomst begint vandaag!