Tip van Rik Geven: bescherm je bedrijf tegen cyberaanvallen

Marion Niet gecategoriseerd

De laatste tijd worden we steeds meer geconfronteerd met cyberaanvallen die steeds slimmer en gevaarlijker worden. Bedrijven die te maken krijgen met cyberaanvallen die leiden tot financiële verliezen, verlies van vertrouwelijke gegevens, verlies van online reputatie, malware-aanvallen, phishing-aanvallen en schade aan systemen zijn aan de orde van de dag. Naast bedrijven worden particulieren ook steeds vaker het doelwit van cyberaanvallen, waar de risico’s variëren van identiteitsdiefstal, frauduleuze creditcardtransacties en phishing-aanvallen.

Nu de digitale wereld steeds meer een deel van ons leven uitmaakt, is het dus belangrijker dan ooit om je tegen dit soort aanvallen te beschermen. Daarom hebben veel verzekeraars cyberverzekeringen op de markt gebracht om particulieren en bedrijven tegen deze cyberrisico’s te beschermen.

De meeste cyberverzekeringen bieden meerdere voordelen, waaronder privacy- en beveiligingsadvies, juridisch advies, ondersteuning bij het onderzoek naar en herstel van schade, en financiële dekking bij identiteitsdiefstal of diefstal van geld. Cyberverzekeringen kunnen ook de kosten dekken van het huren van externe professionals om de schade te herstellen of te voorkomen.

Hoewel cyberverzekeringen een goede manier zijn om jouw bedrijf tegen cyberrisico’s te beschermen, willen wij jou als ondernemer adviseren om ook voldoende voorzorgsmaatregelen te treffen om cyberaanvallen te voorkomen en de schade te beperken. Zorg ervoor dat jouw bedrijf voldoende beveiligingsmaatregelen heeft genomen, zoals een firewall, antivirussoftware en sterke wachtwoorden.

Wil je hier informatie over of een offerte aanvragen, neem gerust contact met ons op.