Tips van…. Linda Scholten over lekkages, Nh1816 ledenvoordeel en stormschade

Marion Niet gecategoriseerd

Voorkom lekkages

Denk jij ook altijd aan het schoonmaken van de dakgoten als het regent? Dat is zo herkenbaar! Maar wist je dat veel lekkages ontstaan doordat de dakgoten niet goed onderhouden zijn? Terwijl lekkage heel gemakkelijk te voorkomen is.

We hebben een aantal tips voor je:

 • Maak regelmatig je dakgoten schoon;
 • Gebruik een boldraadrooster om te voorkomen dat de regenpijp verstopt;
 • Dek je dakgoot af met een gootdraaddrain. Zo kan afgevallen blad zich niet ophopen in je dakgoot.

Stormschade: wat nu?

Het heeft gestormd en nu is je huis, inboedel, auto of caravan beschadigd geraakt. Dat is heel vervelend! Om zo snel mogelijk naar een oplossing toe te werken, volg je onderstaand stappenplan:  

 1. Maak foto’s van de schade 
  Deze kunnen van pas komen bij de schadeafwikkeling.   
 2. Voorkom verdere schade 
  Is bijvoorbeeld het dak van jouw huis beschadigd? Dan is het belangrijk om er snel voor te zorgen dat het dak weer dicht wordt gemaakt. Dit hoef je niet zelf te doen: schakel een reparateur in. Je bent vrij in jouw keuze voor een herstelbedrijf. Heb je een huurhuis? Neem dan snel contact op met de verhuurder: hij of zij is verantwoordelijk voor het herstel van de schade. 
 3. Meld de schade 
  Maak melding van de schade bij ons, dit kan ook via de VerzekeringApp. Wij kunnen jou verder adviseren en helpen om de schadeafwikkeling snel in gang te zetten. Krijg je ons even niet te pakken, bijvoorbeeld in het weekend? Als er onmiddellijk actie nodig is, kun je het noodhulpnummer bellen 088-1121816.

Hoe hoog is het eigen risico bij stormschade?

Dat is afhankelijk van het soort verzekering en de gekozen dekking. Daarnaast kun je ook kiezen voor een hoger eigen risico of juist afkoop van het eigen risico bij stormschade. Neem contact met ons op als je meer informatie nodig hebt.

Ledenvoordeel Nh1816 klanten

Wist je dat je via de VerzekeringApp (of https://www.nh1816.nl/ledenvoordeel) kunt zien wat het aanbod van het ledenvoordeel voor Nh1816 klanten is? Je krijgt een flinke korting b.v. bij:

 • Bezoek aan het Spoorwegmuseum
 • Bij de NH1816 preventiewinkel
 • Bezoek aan het Nationaal Reddingmuseum
 • Bezoek aan het NEMO Science Museum
 • Of kans op een kaartje voor het Wereldkerstcircus in Carré