Tips van…. Rik Geven over de fiets- en de verkeersdeelnemersverzekering

Marion Niet gecategoriseerd

Hoeveel staan er bij jou in de schuur?

Een fiets, iedere Nederlander heeft er minstens 1. Wist je dat we gemiddeld 1,35 fietsen per persoon hebben? Hoeveel staan er bij jou? Rik vertelt je hoe je onbezorgd kunt fietsen en legt uit wat een verkeersdeelnemersverzekering is. 
 
Een oude opoe fiets, een stations- of kroegfiets verzeker je meestal niet. Maar hoe zit dat met je race-, bak-, elektrische fiets of mountainbike? Bijna zes op de tien verkochte fietsen is elektrisch. Zo’n fiets kost gemiddeld €3.000,-. Als de fiets gestolen wordt is dat zuur, maar kun je dan van je spaargeld een nieuwe kopen?  
 
Via ons kun je jouw fiets(en) verzekeren bij Nh1816. Wordt de fiets gestolen binnen 3 jaar nadat hij is aangeschaft? Dan wordt 100% van het aankoopbedrag vergoed. Bij beschadiging kun je de reparatiekosten claimen. Ook je accu is standaard meeverzekerd.  
 
Wil jij ook onbezorgd fietsen? Wij adviseren je graag. 

Hoe je ook aan het verkeer deelneemt, schade ligt op de loer

Dagelijks begeven wij ons in het verkeer. Op weg naar school, familie of naar huis. Op welke manier we dat ook doen, elk jaar leggen wij miljoenen kilometers af. En de verkeersdrukte neemt weer flink toe. Dus ook het aantal verkeersongevallen. Met schade als gevolg. Aan spullen maar ook aan verkeersdeelnemers zelf.

Gebeurt zoiets, dan is het goed om te kunnen rekenen op een verkeersdeelnemersverzekering. Want die keert de gedekte schade uit en verhaalt de schade op de aansprakelijke partij.  

Jaarlijks krijgen 430.000 mensen te maken met schade in het verkeer. Bijvoorbeeld als schoolkinderen op de fiets tegen elkaar aan rijden, als een voetganger of fietser door een automobilist over het hoofd gezien wordt of iemand door gladheid van de weg raakt.  


Dit zijn de voordelen  

  • Het hele gezin automatisch meeverzekerd  
  • Voor alle verkeersdeelnemers (privé) inclusief (brom-)fiets en voetganger  
  • In- of opzittende dekking op motor- of autoverzekering niet (meer) nodig 
  • Verzekerd in heel Europa  

Wil je weten hoeveel een verkeersdeelnemersverzekering in jouw geval kost, neem contact met ons op. We adviseren je graag!